Vind je volgende cursus

Bekijk meer informatie PADI-specialtycursussen

Permanente educatie
Advanced Open Water Diver
Beleef nieuwe avonturen met een instructeur aan je zijde. Ontwikkeld voor beginners die hun vaardigheden willen verbeteren.
Permanente educatie
Enriched Air (Nitrox) Diver
Nitrox helpt je om meer uit je duikbrevet te halen. Word binnen een dag gebrevetteerd Nitrox-duiker.
Permanente educatie
Night Diver
Bekijk de onderwaterwereld in een heel nieuw licht, namelijk nadat de zon is ondergegaan.
Permanente educatie
Dive Against Debris Specialty

 

 

 

 

 

 

Permanente educatie
Dry Suit Diver
Wil je op meer duikstekken kunnen duiken, en ook vaker? Leer dan om te duiken met een droogpak.
Permanente educatie
Ice Diver
Permanente educatie
Night Diver
Bekijk de onderwaterwereld in een heel nieuw licht, namelijk nadat de zon is ondergegaan.
Permanente educatie
Cavern Diver

 

 

Permanente educatie
Digital Underwater Photographer
Neem onderwaterfoto's die je met trots aan anderen laat zien. Krijg tips van een professional die nuttig zijn voor elk type camera.
Permanente educatie
Underwater Videographer
Permanente educatie
Self-Reliant Diver
Alhoewel duiken met een buddy de norm is, zijn er voor een ervaren duiker redenen denkbaar om te leren tijdens een duik zelfredzaam en onafhankelijk te zijn.
Permanente educatie
Fish Identification
Permanente educatie
Discover Technical Diving
Permanente educatie
Discover Local Diving

Bekijk meer informatie over freediving of bekijk de beschikbare cursussen.

 

Bekijk meer informatie over tec-duiken of bekijk de beschikbare cursussen.

 

 

 

 

 

Divemaster

PADI Master Scuba Diver™

Minder dan twee procent van de duikers worden Master Scuba Divers. De kwalificatie Master Scuba Diver houdt in dat je aanzienlijke ervaring en expertise hebt. Sommigen noemen het de zwarte band van het duiken.

 

 

 

 

Meer informatie

Antwoorden op je vragen

 

 
Verloopt het duikbrevet van PADI?

Je PADI-brevet verloopt niet. Je inschrijven voor de PADI-opfriscursus (ReActivate) wordt aanbevolen als je een tijdlang niet hebt gedoken. Deze cursus is niet verplicht. Duikwinkels appreciëren een recente datum van ReActivate op je brevet omdat het inhoudt dat je klaar bent om erin te duiken. 

 
Thuis leren versus op vakantie leren

Geavanceerde buitenwater (Advanced Open Water), Wrakduiker (Rescue Diver) en meer dan twaalf van de populairste specialtycursussen van PADI zijn online beschikbaar. Je kunt je opleiding thuis beginnen en afronden bij een duikwinkel in je omgeving, of op vakantie. De keuze is aan jou.

Een brevet halen op vakantie is een goed idee voor een authentieke plaatselijke duikervaring. Vraag het plaatselijke dive center of resort waar hun locatie bekend om staat (stromingsduiken, wrakduiken, nachtduiken, etc.) en of ze bepaalde specialty's hebben.

Of toon je steun voor je plaatselijke duikgemeenschap door een brevet in je omgeving te halen.  Leer over de plaatselijke ecosystemen door een cursus te doen in Onderwaterbiologie (Underwater Naturalist) of Visherkenning (Fish Identification) of bereid je voor op je volgende reis door de populairste specialty van PADI te doen, Verrijkte lucht NITROX (Enriched Air NITROX)

 
Ik voel me nog niet klaar voor Geavanceerde buitenwater (Advanced Open Water) ...

Meer dan 75% van de nieuwe duikers zegt dat ze hun duikvaardigheden willen verbeteren door aanvullende lessen te nemen, maar minder dan 40% doet dat ook inderdaad. Als ze gevraag worden waarom, zeggen velen dat ze er niet klaar voor zijn.

Wat deze duikers niet beseffen is dat de cursus Geavanceerde buitenwaterduiker (Advanced Open Water Diver) gemaakt is voor nieuwe duikers om hun vaardigheden te oefenen en zelfvertrouwen op te bouwen. In deze cursus leer je je vaardigheden verbeteren die je hebt geleerd in de cursus Buitenwaterduiker (Open Water Diver) terwijl je nieuwe ervaringen probeert (fotografie, wrakduiken, etc,) met een behulpzame instructeur aan je zijde. Als het woord 'geavanceerd’ je afschrikt, denk er dan aan als een voorbeeld van een specialtycursus. 

Over specialty's gesproken, veel nieuwe duikers hebben veel aan de les Drijfvermogen op zijn best (Peak Performance Buoyancy) en de cursus Onderwaternavigator (Underwater Navigator). Je kunt eerst een van deze specialty's proberen, of allebei, en gelijk credit verdienen voor je brevet Advanced Open Water (Geavanceerd buitenwater). Vraag je PADI Instructor naar meer details.

 
Wat is PADI ReActivate?

Het wordt elke gebrevetteerde duiker aangeraden die zijn of haar duikvaardigheden wil opfrissen voordat hij of zij zich inschrijft voor een les of op een duikreis gaat, om ReActivate te doen. Het onlineprogramma is volledig gepersonaliseerd. Je kunt snel de bekende concepten doorlopen die je goed begrijpt en je verdiepen in onderwerpen die je misschien bent vergeten. 

Nadat je de duikbeginselen online hebt doorgenomen, maak je een afspraak met een PADI-professional die je helpt je onderwatervaardigheden op te frissen en eventuele vragen kan beantwoorden. Duikers die de onlinekennistoets en hun vaardigheden in het water hebben opgefrist krijgen een nieuw brevet met de datum van ReActivate erop.

 

 

PADI Gear, Beach

Koop PADI Gear

Ontvang 20% korting op je eerste bestelling!