Over de cursus

In de cursussen van Emergency First Response® in primaire en secundaire zorg leer je wat je moet doen tussen het moment waarop zich een levensbedreigende noodsituatie voordoet en het moment waarop de ambulance arriveert.

Leer hoe je moet reanimeren, eerste hulp verleent waarmee je pijn verlicht, en een beoordeling doet van verwondingen en ziektes. Oefen met het aanleggen van verbandmiddelen en spalken.

Volg deze cursus als je dat wilt
 • Leer reanimeren
 • Verbeter je vaardigheden in eerste hulp
 • Wees voorbereid op een noodsituatie
Leren hoe
 • Verleen hulp bij diverse ziektes en verwondingen
 • Help iemand die aan het stikken is
 • Omgaan met mogelijk rugletsel
 • Verbanden en spalken aanleggen

Emergency First Response Primary and Secondary Care Training

De Emergency First Response®-cursussen in primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (eerste hulp) bestaan uit deel een online thuisstudie en uit training op locatie. Je doet de cursus in je eigen tempo. Oefen een vaardigheid tot je je er zo vertrouwd mee voelt dat je door kunt met de volgende.

Meer informatie

 
Gifting and Sharing Courses

Want to share the experience or give the gift of endless adventure? You can now purchase PADI eLearning® and share it with a recipient of your choice! Whether you are purchasing the course as a gift or need to assign the it to family members – it’s super easy.

 1. Once you purchase your eLearning course, you can log-in to your PADI account to access the course.
 2. From your Dashboard go to Student Details and Manage Your Courses.
 3. You can then decide to Start the eLearning yourself or ‘Share the course’.
 4. To share the course, simply click on ‘Share the Course’ and enter the email address of the recipient you wish to share the course with.
 5. The recipient will receive an email to create or log-in to their PADI Account to start the course.
 
Medische vereisten

Duiken vereist een minimum niveau aan gezondheid en conditie. Bij chronische gezondheidsproblemen, gebruik van bepaalde geneesmiddelen en/of een onlangs uitgevoerde chirurgische ingreep is een schriftelijke goedkeuring van een arts wellicht nodig voordat je mag duiken.

Vermijd teleurstellingen; download en bekijk het duikmedische formulier om je ervan te vergewissen dat je geen goedkeuring van een arts nodig hebt om te duiken voordat je aan een duikcursus deelneemt. Instructeurs, Divemasters en werknemers van het duikcentrum zijn geen arts en zij mogen daarom niet om medisch advies worden gevraagd; alleen gekwalificeerd medisch personeel kan een medische verklaring om te mogen duiken afgeven. 

Mocht je (of jouw arts) vragen hebben over de medische conditie om te duiken, neem dan contact op met de deskundigen van Divers Alert Network (DAN). 

 
Voorwaarden & minimumleeftijd

Minimumleeftijd: geen

Deelnamevereisten: geen, behalve dan dat je graag anderen wilt kunnen helpen

 
Bijkomende kosten & uitrusting

Deze cursus bevat zowel een deel thuisstudie als een deel training van een instructeur. Wanneer je de online training via onze website afneemt, is alleen het thuisstudiedeel bij de prijs inbegrepen.

Voor de praktijklessen bij een EFR-instructeur gelden aanvullende kosten. Deze zijn afhankelijk van de groepsgrootte, de locatie en andere factoren. Neem contact op met een PADI-duikcentrum of -resort voor meer informatie en prijzen. 

Om hygiënische redenen hebben alle cursisten hun eigen set persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Hier vallen ook handschoenen, verband voor praktijksimulaties en een beademingsmakser onder. Neem voor meer informatie contact op met je instructeur.

 
Tijdsbesteding

Thuisstudie: 2-4 uur

De volledige cursus: 1-2 dagen

 
Beschikbare talen

English, Spanish, Swedish, Portuguese, Russian, Italian, Dutch, German, Finnish, French, Japanese, Chinese Simplified, Chinese Traditional.

Neem contact op met uw PADI-duikcentrum voor meer informatie over andere beschikbare talen.

 
Systeemvereisten

De online cursussen van PADI werken met de onderstaande browsers. Zorg er voor de beste leerervaring voor dat je browser up-to-date is.

Chrome
Safari
Edge
Firefox

Als je denkt ook op locaties te studeren waar je geen internetverbinding hebt, download dan de lesstof met de PADI Training-app zodat je offline kunt studeren. Je kunt de lesstof in delen van 981 MB per deel downloaden. Upload je voortgang wanneer je weer online bent, zodat je de training kunt hervatten waar je was gebleven. 

De PADI Training-app is beschikbaar voor Android™- en Apple® iOS-apparatuur. Voor de beste leerervaring moet je mobiel apparaat niet ouder zijn dan de drie meest recente modellen. En het meest recente besturingssysteem moet zijn geïnstalleerd.

 
Na deze cursus
Je EFR-instructeur kan je ook trainen in reanimatie en het verlenen van eerste hulp aan oudere kinderen en hele jonge kinderen. Of hoe je een AED moet gebruiken. Vraag je instructeur om meer informatie.

Meer Cursussen

Professioneel
Emergency First Response Instructor
Permanente educatie
Emergency Oxygen Provider