Word een PADI® Pro en leef je droom

Er zijn veel redenen om een divemaster of duikinstructeur te worden: werken en reizen, je liefde voor de onderwater wereld met anderen delen of gewoon vanwege de persoonlijke uitdaging. Onderweg ontmoet je andere avonturiers zoals jij en werk je met ervaren instructeurs die je zullen helpen om de baan van je dromen te vinden.

 

 

 

Elite Navigation Hero

Kom bij de elite: Word een Course Director

Ervaren Master Instructors die meer dan 150 brevetten hebben afgegeven, gewerkt hebben op een PADI Dive Center of Resort en geholpen hebben bij meerdere IDC's, mogen een aanvraag indienen om instructortrainers te zijn, Course Directors genoemd. Deze elite instructeurs zijn de meest gerespecteerde rolmodellen in de duiksector.

 

 

 

 

Now Hiring PADI Pros

Now Hiring

As the leaders of the world's most requested diver certification, PADI Pros are in demand. Check out the latest dive jobs posted by PADI's vast network of dive shops and resorts.

 

 

 

 

Tips van de professionals

Maak een snel begin met je duikcarrière 

Divemaster Internship Card
Stages voor PADI Divemasters

Lees interviews met PADI Divemasters

IDC Card
Waar je aan moet denken voordat je je PADI-cursus Instructor Development doet

Belangrijke overwegingen voordat je je inschrijft voor een IDC

Jobs for scuba divers card
Top 7 banen voor duikers


Carrièremogelijkheden in wetenschappelijk onderzoek, openbare veiligheid en meer

 

 

Veelgestelde vragen over divemaster en duikinstructeur

Antwoorden op je vragen

 

 
Wat is het verschil tussen een Divemaster en een Master Scuba Diver?


De kwalificatie PADI Master Scuba Diver is een prestatie in recreatief duiken. Het is de zwarte band van duiken met SCUBA-apparatuur. Divemaster is de eerste stap op de professionele ladder en een vereiste om duikinstructeur te worden. Beide zijn belangrijke prestaties, maar om verschillende redenen.

 
Hoelang duurt het om een divemaster te worden?

Je kunt de PADI-cursus Divemaster binnen slechts twee weken afronden. Om deze cursus te doen, moet je minstens 18 jaar zijn, 40 gelogde duiken hebben, een Reddingsduiker (Rescue Diver) zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben) en bewijs hebben dat je in de afgelopen 24 maanden een cursus EHBO (Emergency First Response) (of gelijkwaardige cursus in reanimatie en eerste hulp) hebt gedaan.

Sommige duikers doen hun opleiding tot divemaster in kleine gedeelten en doen er soms zes maanden of meer over om de cursus af te ronden. Net als met alle PADI-cursussen heb je zelf de planning in handen.

Bekijk meer informatie over deelnamevereisten en wat ervoor nodig is om een divemaster te worden.

 
Hoelang duurt het om een duikinstructeur te worden?

Als je al een PADI Divemaster bent (of een brevet hebt van leiderschapsniveau bij een andere opleidingsorganisatie), kun je in ongeveer 11 dagen een PADI Instructor worden. Je kunt ook je training langzamerhand voltooien tijdens een aantal weekeinden. 

Tijdens de cursus voor instructeur studeer je zelfstandig met behulp van het IDC-lesmateriaal (je hebt er ongeveer 10-12 uur voor nodig om het af te ronden) en besteed je een paar dagen (minimaal 6 dagen) aan het oefenen van lespresentaties, voltooien van workshops en je duikvaardigheden perfectioneren samen met je PADI Course Director. De laatste stap bestaat uit het PADI Instructor-examen doen (IE) dat gedurende twee opeenvolgende dagen plaatsvindt. 

Je hebt minstens 100 gelogde duiken nodig om de IDC te beginnen en bewijs dat je in de afgelopen 24 maanden een EHBO-cursus (Emergency First Response of een gelijkwaardige training in reanimatie en eerste hulp) hebt gedaan. Als je niet aan deze vereisten voldoet, kan je opleiding langer in beslag nemen. Bekijk een volledige lijst met deelnamevereisten om een PADI Instructor te worden. 

 
Belangrijke uitrusting


Als duikprofessional moet je alle standaardduikuitrusting hebben, zoals een duikcomputer, een duik-tool/mes en minstens twee signaleringsmiddelen voor aan de oppervlakte. Tijdens praktische oefeningen, zoals het in kaart brengen van duiklocaties, en zoeken en bergen, gebruik je een kompas, boeien, markeringsboeien, hefballonnen en leitjes. Je PADI Instructor kan aanvullende uitrusting voorstellen die nuttig kan zijn gedurende je duikcarrière.

Check met je plaatselijke dive center om advies te krijgen over alles wat je nodig hebt als een duikprofessional.

 
Hoeveel verdienen divemasters/duikinstructeurs?


Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag omdat PADI-professionals overal ter wereld in een verscheidenheid aan banen werken. 

 • Je woont en werkt mogelijk op een boot (waar de maaltijden inbegrepen zijn en je ook een slaapplaats hebt). 
 • Bij een plaatselijke duikwinkel krijg je misschien extra betaald voor het verkopen van duikuitrusting of het repareren van uitrusting. 
 • Ervaren duikinstructeurs met een vaarbewijs kunnen goed verdienen op een superjacht en privélessen geven.

Het is ook belangrijk om de persoonlijke voordelen in aanmerking te nemen voor het voltooien van een opleiding voor divemaster of duikinstructeur. Een van de dingen die we het meest horen van PADI-professionals is hoe hun opleiding hen hielp om succes te hebben in de 'echte wereld'. 

Tijdens de IDC leer je:

 • Hoe je complexe informatie opdeelt in eenvoudige concepten 
 • Hoe je mensen helpt nieuwe ideeën te omhelzen door ze te vergelijken met dingen die ze al begrijpen
 • Hoe je feedback geeft op een positieve en ondersteunende manier
 • Hoe je het lesmateriaal toegankelijk maakt voor mensen die op verschillende manieren leren
 • Hoe je een positieve leeromgeving schept
 • Hoe je beter wordt in spreken in het openbaar

Meer informatie over hoe een PADI Instructor worden je voordelen geeft in het leven. Of, lees over de vele (vele) carrièremogelijkheden voor PADI-professionals, zoals mariene bioloog, onderwater forensisch onderzoeker, stuntpersoon en onderwater archeoloog.

 
Hoe vind ik een baan in duiken?

PADI Divemasters en Instructors hebben toegang tot de PADI Pro's-website die een onlinebanenbord heeft. Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet met beschikbare banen overal ter wereld. Je kunt je beschikbaarheid en kwalificaties posten, of gewoon door banen bladeren die je interesseren. 

 
Welke tools krijg ik als PADI-professional?

PADI Pro's kunnen vertrouwen op een speciale klantenservice en een supportteam voor opleidingen en marketing. 

 • Heb je vragen over papierwerk of het aantal cursisten? Je kunt gewoon opbellen of een e-mail sturen. 
 • Wil je je marketing op een hoger niveau brengen? Je hebt aanpasbaar marketingmateriaal tot je beschikking. Download e-mail- en social mediamateriaal, afbeeldingen, video's en meer.
 • Ben je er klaar voor om het kantoorleven te ontsnappen? Ga naar het onlinebanenbord van PADI.